Golf på Spanish Bay og Pebble Beach

Så var weekenden endelig kommet hvor vi skulle ned og fejre min fødselsdag og min fødseldagsgave fra Anette, nemlig en golftur til Monterey hvor vi skulle spille på Pebble Beach banerne.

Lørdag morgen kl. 6 samlede Nicolai os op uden for lejligheden og vi kørte mod vandet. Det tager ca. 1,5 time at køre derned og vi havde tid kl. 9.20 så der var tid til lidt opvarmning. Vi begyndte godtnok at blive lidt nervøse da vi drejede fra motorvejen for der regnede. De sidste 14 dage har der regnet en del, men der var lovet tørvejr til weekenden. Det vidste sig dog også at holde stik med tørvejr og vi fik fantastisk vejr med høj solskind begge dage.

Første bane var The Links at Spanish Bay, som Mads og jeg også spillede sidste år. Vi vidste jo denne gang at der ikke var mulighed for at slå bolde, så vi brugte tiden med at chippe og putte lidt. Her kan I se Anette komme tilbage gående op mod 1. Tee hvor jeg står.

Spanish Bay er en helt fantastisk bane som i kan se på billederne i galleriet, og vi nød det i fulde drag. Man kunne godt mærke at der havde regnet i den sidste tid, for banen var noget våd og man måtte ikke køre ind på banen i golfbilerne. Det var dog kun nogle enkelte fairways der var helt smattet, de fleste var kun lidt bløde. Men som Anette sagde fik vi ikke meget hjælp alle bolde stoppede når de ramte græsset, så banen spillede noget sværere end normalt.

Da vi var færdige med runden havde vi reserveret bord til frokost på The Stix som er restauranten i klubhuset som ligger så man kigger over banen og vandet. Mette og Rune kan sikkert huske denne, da vi også var herinde og spise da de var på besøg.


Søndag kom så dagen hvor vi skulle spille Pebble Beach, nok en af verdens mest kendte golfbaner. Jeg har siden vi flyttede hertil drømt om at kommer herned og spille, men normalt kan man kun få lov at spille Pebble hvis man bor min. 2 nætter på et af deres hoteller hernede. Og sådan en pakke løber hurtigt op i 2,000 dollar. De sidste par år har de dog over vinteren gjordt det mulig for NCGA (Nothern California Golf Association) medlemmer at spille på banen uden at bo der. Det er stadig dyrt men dog til at komme i nærheden af.

Nic skulle igen spille og Brian fra mit arbejde kom ned og spillede med, Anette var fotograf og har taget alle de fantastiske billeder I kan se i galleriet. Når nu det skulle være havde vi bestemt os for at vi skulle have caddier med. Det fortrød vi absolut ikke, det er helt utroligt hvad de ved om banen og alle de historier de kan fortælle ikke kun om banen men også om folk fra området, de rige mennesker i husene m.v.

Vi startede med at checke ind i Pro Shoppen, hvorefter vi blev kørt med en shuttle bus op til Driving Range. Her stod man så på ”Pebble Beach” hvor alle de store golfstjerne skal stå om 5 måneder til US-open og varmede op. Det er alt andet lige nok et lidt kønnere syn når de kommer men vi var klar.

De første 5-6 huller var lidt nervøse men efterhånden som man vendede sig til caddierne og ikke mindst omgivelserne blev det rigtig godt. Det var sjovt at spille alle de mange huller som man kan huske fra tv og computerspil. Brian fik da også lige spurgt om de troede det var en fordel at han kendte banen fra Wii’en. Især hul 6-7 og 8 synens jeg var helt fantastiske. Hul 7 er det korte par 3 som går lige ud til vandet. Hullet er kun 100 meter men svært nok , heldigvis blæste der ikke da vi spillede. Caddierne gav Anette lov til at spille dette hul også, så det var rigtig sjovt. Hul 8 er Jack Nicklaus favorit hul og det må siges at det også var flot, man slår ud højt fra ned til en fairway som er delt af klipperne som dropper ned til vandet. Man står så overfor et slag ud over kløften og vandet ned til green, ubeskriveligt!!

Afslutningshullerne er også noget af det bedste jeg har prøvet, hul 17 er et langt par 3 igen ud til vandet. Tee stedet jeg slog fra havde vi 170 meter og jeg slog et 6 jern og lavede par, i dage hvor der blæser tror jeg ikke jeg kunne nå derned men min Driver (caddierne bekræftede). Hul 18 er det lange par 5 som går op langs vandet til klubhuset, man slår sit drive mod 2 træer som står midt i fairway og så er det med at holde sig ude af bunkeren op langs hele venstre side. Alt i alt en fantastisk runde hvor vi her alle kan ses på 18 green. Fra venstre er det Tino og Brian, Nick og Nic, Ed og mig.


Da vi var færdige spiste vi frokost på The Tab Room som er en kendt bar på Pebble Beach. Og dagen sluttede med køb af lidt merchandise og en tur hjem i bilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>